Zorg voor de omgeving

Geluidsoverlast
De laatste maanden zijn er steeds meer huizen in de nabijheid van T.V. Wolfsbosch verrezen. Dat betekent dat leden en bezoekers rekening moeten houden met mogelijke geluidsoverlast. Het paviljoen is op reguliere avonden tot 24.00 uur geopend. Voor twaalf feestavonden is bij de gemeente dispensatie aangevraagd om tot 01.00 uur open te blijven. Zodra bekend is of aan dit verzoek gehoor wordt gegeven, zullen de omwonenden worden geïnformeerd. 

Energiezuinig
Wolfsbosch wil graag een energiezuinige vereniging zijn. Enerzijds omdat we goed met het milieu om willen gaan, anderzijds omdat we de energiekosten graag zo laag mogelijk houden. Zo hebben we een nieuwe, energiezuinige verwarmingsketel met slimme thermostaat geplaatst en passen we minder ‘voorkoeling’ van frisdrank toe, waardoor diverse koelingen niet meer gebruikt hoeven te worden. Toen de verlichting van onze banen in 2016 het einde van zijn levensduur naderde, was ledverlichting een logische keuze: voor dezelfde hoeveelheid licht is minder energie nodig. Afhankelijk van het gebruik kan met ledverlichting ongeveer dertig procent aan energie worden bespaard.

Recycling
Recyclen is goed voor het milieu, dat weten we inmiddels wel. Thuis doen we waarschijnlijk allemaal ons best om het plastic afval van het restafval te scheiden. Uit principe of om het aantal legingen van de restafvalcontainer te beperken en daarmee kosten te besparen. Als je thuis met afvalscheiding bezig bent, kom je er al snel achter dat 50 procent van het afval uit kunststof (verpakkingen) bestaat.

Nieuwe producten van bestaand plastic
Hoe meer plastic verpakkingsafval we gescheiden inleveren, des te meer nieuwe producten en verpakkingen van gebruikt plastic gemaakt kunnen worden, des te minder plastic er verbrand hoeft te worden of in de natuur terecht komt. Gerecycled plastic komt terug in bijvoorbeeld ketchupflessen, frisdrankflessen, maar ook in tennisballen en speelgoed. Hoe mooi is dat! Als we plastic recyclen, hoeft er minder nieuw plastic te worden gemaakt. Daardoor hebben we met z’n allen minder fossiele grondstoffen nodig zoals olie en besparen we op energie en de uitstoot van CO2.

Help Wolfsbosch besparen!
Natuurlijk willen we als milieubewuste tennisvereniging een bijdrage leveren aan recycling. Maar ook voor onze portemonnee is het een goed idee. Het kunststof dat we inleveren kost de vereniging namelijk minder dan wanneer het tussen het restafval wordt afgevoerd. In tegenstelling tot thuis betalen we op de club dus wel voor het afvoeren van kunststof, maar minder dan voor restafval.

Gebruik de oranje bakken voor plastic!
In het paviljoen staan sinds enige tijd afvalbakken met een oranje deksel en een sticker die duidelijk maakt dat ze bedoeld zijn voor plastic. Ook op het terrein vind je behalve groene bakken voor restafval oranje afvalbakken voor kunststof verpakkingen. Gemakkelijker kunnen we het niet maken. Word ook een ‘Plastic Heroe’! Voor Wolfsbosch en voor jezelf.

Suggesties voor meer milieuvriendelijke aanpassingen op de club zijn welkom op secretariaat@wolfsbosch.nl.

Alvast  bedankt!

Sponsoren

 • Schuurmans & Rombauts
 • SUEZ
 • Wakker Architecten
 • Van Woesik Elektro
 • Tennis Today
 • van Helvoort Sport
 • Fysiotherapie Kapellaan
 • Gevers
 • ProCureOn
 • Drijvers
 • Loopschool Wim Akkermans

Realisatie: verenigingenweb