Voorjaarscompetitie 2017

Verslag voorjaarscompetitie 2017

De voorjaarscompetitie zit er weer op; voor de deelnemende teams wederom een groot succes! Er deden zich geen incidenten voor, er waren geen klachten en nauwelijks vragen. Daarnaast was het meestal mooi weer, voor sommigen een beetje te mooi op de laatste speeldag.
Op de vrijdagavond is uiteindelijk niet geëxperimenteerd met het Beslissend Punt Systeem, tot genoegen van de meeste deelnemende teams. De wedstrijden konden vrijwel altijd voor 23.00 uur worden afgerond in de avondcompetities.

Spanning…
Veel competities waren erg spannend; er werd gevochten voor het kampioenschap of tegen degradatie. Op de laatste speeldag moesten nog een aantal beslissingen vallen. Soms succesvol voor Wolfsbosch, soms lukte het net niet en was er teleurstelling.

Vijf kampioenen!
Ja hoor, we hebben weer een aantal kampioenen. En wel drie Gemengd Dubbel Teams op vrijdagavond, één Herenteam op zaterdag en één team in de nieuwe Instapcompetitie op donderdagavond!
Het Gemengd Dubbel team van Harrie van Helvoort werd op de laatste vrijdagavond kampioen in de 1e klasse! Het was zinderend spannend, want Mattenkloppers haalde evenveel punten. Dan telt het onderling resultaat, maar dat was 2-2. Dan telt het aantal gewonnen sets in het onderling resultaat: yes! Harrie, Wim, Marijke, Zabine en Erwin, van harte proficiat!

Het tweede Gemengd Dubbel team in de 4e klasse van Gon van Oerle wist 27 van de 28 wedstrijden te winnen en eindigde maar liefst acht punten voor nummer twee! Van harte gefeliciteerd Gon, Mariëtte, Ad, Stefanie, Gert-Jan en Jos! Volgend jaar geplaatst en een klasse hoger!

Ook het derde Gemengd Dubbel team van Nicole van Mook is kampioen geworden in de 4e klasse. Op de laatste speeldag moest nog één punt worden binnengehaald; het werden er twee. Hulde voor Nicole, Kees-Jan, Dennis, Lonneke en Marieke en ook voor de invallers! Ook jullie volgend jaar geplaatst en een klasse hoger!

Op de zaterdag is ons tweede Heren team van Bas Rombauts in de 2e klasse kampioen geworden. Het benodigde punt werd ruim binnengehaald op de laatste speeldag. De week ervoor werd koploper Raamsdonksveer met twee vingers in de neus met 6-0 vernederd. Proficiat Bas, Bart, Bauke, Ed, Roy, Jan en Maikel, volgend jaar 1e klasse!

Het vijfde kampioensteam speelde in de nieuwe Instapcompetitie 8-9, zie hieronder.

Andere teams

Ons 1e Gemengd Team op de zaterdag, spelend in de hoogste klasse, heeft geweldig partij geboden. Elke week was het ongekend spannend en halverwege kon bijna elk team nog kampioen worden. Op de laatste speeldag moest met 3-2 gewonnen worden om degradatie te ontlopen. Helaas, het werd 2-3 na vijf spannende wedstrijden, en een gedeelde 5e/6e/7e plaats resteert. Na verrekening onderling resultaat een 6e plek; jammer, jullie horen gewoon thuis in deze klasse.

Gemengd 2 (Roel Eerkens) in de 1e klasse had ook een heel spannende poule; na de voorlaatste competitiedag konden nog vijf teams kampioen worden! Op de laatste competitiedag werd met 3-2 gewonnen, wat helaas net niet genoeg was voor het kampioenschap.

Net als voorgaande jaren draaide Gemengd 3 (Menno van der Busse) in de 4e klasse mooi mee in de middenmoot. Ons Gemengd Dubbel team op de zaterdag (Garry Schalks) werd keurig derde in de 1e klasse.

Ons 1e Herenteam (Jan Willem Burgmans) mocht het nog eenmaal proberen in de 1e klasse. De laatste dag moest met 5-1 worden gewonnen om degradatie te ontlopen. Het werd 5-1, hulde! Heren 3 (Rob Lems) kon zich prima handhaven in de 2e klasse, terwijl Heren 4 (Axel van Kouwen) het net niet redde in de 3e klasse. Heren 5 (Harm van Engelen) had het wederom prima naar de zin in de 4e klasse en eindigde in het midden. Zo ook ons sterren Heren 35+ team in 2e klasse (Hans Meeuwsen).

Op de vrijdagmiddag wist ons Heren Dubbel team (Clemens Klijberg) zich keurig te handhaven in de 1e klasse, terwijl op de vrijdagavond het eerste Heren Dubbel team (Hendrik-Jan Schouten) in de 3e klasse bijna kampioen werd. In de 4e klasse werd Heren Dubbel 2 (Meindert Willems) ook bijna kampioen, en Heren Dubbel 3 (Hubrecht de Pree) behoorde tot de middenmoot.

Op zaterdag was het voor Dames 1 in de sterke Overgangsklasse (Anne Spoor) na een heel spannende competitie uiteindelijk afwachten of ze zich zouden handhaven. Helaas, het team komt 1 punt tekort. Net als voorgaande jaren kon Dames 2 (Simone Kleijn) prima mee in de 3e klasse.

Ons Dames Dubbel team op de donderdagochtend (Yvonne Almering) kon dit jaar net niet kampioen worden; de dames van Raamsdonksveer waren gewoon te sterk. Het nieuwe Dames Dubbel team op de donderdagavond (Josien Moreu) heeft het prima gedaan met een derde plek. Dames Dubbel 1 en 2 op de vrijdagavond in de hoogste klasse (Amber van Wel en Garry Schalks) hebben het uitstekend gedaan met een tweede respectievelijk zesde plaats.

Instapcompetitie

In deze nieuwe competitievorm heeft Wolfsbosch meegedaan met twee teams op de donderdagavond. De instapcompetitie is vooral voor beginnende competitiespelers op niveau 8-9. De teams (Marina van Dalen en Gijs von Morgen) waren erg enthousiast en we willen dit zeker gaan herhalen! Het team van Gijs vocht de laatste competitiedag voor het kampioenschap, en … het werd binnengehaald! Op de laatste competitiedag werd tegen mede-koploper de ene wedstrijd in 3 sets verloren, de andere werd in 2 sets gewonnen! Van harte proficiat Gijs, Peter, Eric, Niels, Raymond en William!

Sponsoren

 • Fysiotherapie Kapellaan
 • ProCureOn
 • SUEZ
 • Wakker Architecten
 • Van Woesik Elektro
 • Njoy banner
 • van Helvoort Sport
 • Apotheek van Amerongen
 • Drijvers
 • Jan Hamers
 • Gevers
 • Loopschool Wim Akkermans
 • Pronto Wonen
 • Schuurmans & Rombauts

Realisatie: verenigingenweb